ThisIsTheLifeOfSandra

Alla inlägg den 22 januari 2012

Av Sandra - 22 januari 2012 19:57

Här kommer filmen och bilderna! :)


Vid 01.48 viftar jag med spöet på Tornados rygg, om ni undrar vfr så skulle jag bara se till så att han inte var rädd för det :)


                    


 
 

Av Sandra - 22 januari 2012 18:11

Förlåt mig för sämst uppdatering.. Tänkte berätta om helgen inklusive fredagens ridpass :) I fredags red jag som vanligt Tornado, detta var kanske 5 eller 6 gången. Även första gången som jag vågade ha ett ordentligt stöd i handen och fick därför honom i form för första gången! :) Jag får ju rida honom för att jag är så lätt i handen, så därför sitter det i huvudet och jag har inte vågat ha ett ordentligt stöd i handen. Det var så skönt att kunna rida en häst i form igen! Har inte gjort det på 7 månader (sedan Marco åkte)

Så fredagens ridpass var helt klart godkännt! :)

Igår, i lördags, hämtade Malin och Olivia mig på Coop och så åkte vi till stallet. Under första knatte-lektionen sprang jag med och hjälpte dem. Då sträckte jag en muskel i knävecket (stavning?) och kan inte sträcka ut mitt ben då det sträcker och gör ont i knävecket.. Inte speciellt kul nej. 

Under andra lektionen red en 10årig tjej Nord Docka, en nordsvensk travare. Docka har blivit väldigt stressad av att det springer barn fram och tillbaks så hon är alltid super stissig, vad man än gör. Så hon stod stilla i max 4 sekunder när tjejen skulle hoppa upp. Jag blev så irriterad så jag frågade Malin om jag kunde få rida Docka efter sista lektionen, det fick jag. Så när det var dax tänkte jag att jag skulle börja med att rida i repgrimman i och med att hon är en rätt känslig häst. Detta gick super, åtminstonde i skritten. I och med att hon har varit en travare (tror jag?) så börjar hon slängtrava och stänger av. Då får man näst intill släppa tyglarna, återkalla henne till jorden och börja om. 

När vi skrittat och travat fram bytte jag till träns och försökte arbeta henne, vilket jag trodde skulle vara i stort sätt omöjligt. Jag hade fel. I både skritten och traven fick jag henne i fin form i några varv! Blev super glad!! Ännu en häst som jag äntligen kan rida i form!!! :D 

Idag ringde Emelie och ville att jag skulle komma till stallet med henne, och då tänkte jag passa på att vara med den stirriga hönan ;)

Vi började med att ta in Tornado och jag löshoppade honom lite :) Så himla kul var det! Behövde inga linor, bara en långpisk som jag viftade lite med och så smackade jag. Han flög över hindret utan att springa brevid en enda gång! Plutten då :)

Sen tog vi in Hedvig (shettis) och Docka. Docka var som vanligt otroligt stressad och kunde inte slappna av en sekund... 

Vi tränade på att stanna kvar i boxen trots att dörren var öppen. Först sprang hon nästan över mig och ut i stallet.. Knäppskalle. Men när vi slutade stod hon bakom en osynlig linje och sluade stissa runder. Duktiga Docka :) 

Efter det tog jag in henne i ridhuset och gick runt med henne. Docka har knappt någon respekt för någon människa utan kan gå rakt på en. Hon puffar och biter en när det passar damen. Jag accepterar dock inte det, så det blev andra bullar idag! 

Alla hästar har en egen "personlig bubbla" runt omkring sig, och om det kommer in en annan häst inom den bubblan, är det "krig". Detta fattar ju inte Docka, så det tränade vi på. Så fort hon nuddade mig utan att jag bjöd in henne, viftade jag till med armarna. Till slut stod hon snällt brevid mig utan att röra mig. Även knäppisar kan :)


Lägger upp en film på Tornado när jag löshoppade honom och några bilder på mig å Docka och Emelie och Hedvig i nästa inlägg. (Emelie är för lång för henne, jag vet. Men hon väger väldigt lite, och hon rider ju knappast henne var dag. Hpn skrittade och travade lite bara.)


 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vad är roligast att läsa om på min blogg?
 Kaninerna
 Stallet och hästarna
 Vanlig dag

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kaninerna


Ovido - Quiz & Flashcards